El divendres 27 de setembre es podrà veure el documental al Teatre Patronat, a Berga, i hi haurà un col.loqui amb la directora i diferents protagonistes. El Consell Comarcal del Berguedà presenta el documental EN/FEMME amb l’objectiu de continuar visibilitzant  les violències de gènere, l’homofòbia i la transfòbia i de contribuir al ple reconeixement dels drets de totes les persones. EN/FEMME s’ha exhibit a més de 60 municipis d’arreu de Catalunya, des de la seva estrena el juny del 2018 que es va presentar a la Filmoteca de Catalunya. Aquest documental mostra l’experiència de diverses persones, la dinàmica de les identitats, així com les ambivalències i la complexa situació que pot viure o percebre la persona en relació  a la identitat de gènere o a l’expressió de gènere.

La projecció del documental serà al Teatre Patronat de Berga, divendres 27 de setembre a les 8 del vespre. Al finalitzar hi haurà l’oportunitat de participar en un col·loqui amb la directora Alba Barbé Serra i diferents protagonistes, entre elles la berguedana Patricia Vianor promotora que el documental hagi arribat al Berguedà.

El Consell Comarcal del Berguedà treballa diàriament per contribuir a la igualtat de gènere, per aquest motiu  a més a més de les accions de sensibilització com la que tindrà lloc el dia 27 de setembre, també des de fa gairebé dos anys  ofereix el Servei d’Atenció Integral, ubicat a la mateixa seu del Consell Comarcal del Bergueda (Berga – C/ Barcelona nº 49) El servei ofereix atenció a les persones LGTBI, acompanyament pel coneixement del recursos específics, dóna suport específic  davant les denúncies per discriminació per raó d’orientació sexual, identitat i expressió de gènere. Les persones trans que vulguin sol·licitar el canvi de nom per a la seva targeta sanitària ho poden fer adreçant-se a aquest servei.

La importància que la ciutadania participi en les accions de sensibilització és clau per contribuir a l’assoliment d’una societat sense discriminacions de gènere, i on totes les persones visquin lliures de qualsevol tipus de rebuig i violència, per tant esperem que el documental EN/FEMME sigui de l’interès per a  les persones de la comarca.

Lloc: Teatre Patronat de Berga
Durada: 103 minuts.
Hora: 20h
Organització: Consell Comarcal del Berguedà

Més informació: https://www.bergueda.cat/el-documental-en-femme-proposa-una-nova-visio-de-les-fronteres-del-genere/

Enfemme

Documental En/Femme a Berga