Tchinda Andrade és una de les dones més estimades de l’illa de São Vicente, a Cap Verd, sobretot des que el 1998 va sortir de l’armari com a trans. Ara té 35 anys i viu de manera humil al seu barri. Durant tot l’any hi regna la calma, però quan arriba el carnaval tota l’illa es posa a treballar conjuntament per crear alguna cosa bonica del no-res.

Si pensem en la situació del col·lectiu LGTBI al món, podem dir que Àfrica és el pitjor lloc del planeta. En 34 dels 54 països del continent africà la diversitat afectiva i de gènere està legalment perseguida, i en quatre països es castiga amb la pena capital. Però enmig de tot aquest desori hi ha petits oasis d’esperança, com el de Cap Verd, conegut per la seva cantant més internacional, Cesària Évora.

Dimarts, 15 de març. 22h
La sessió comptarà amb la presència del seu director, Marc Serena. A la tarda es farà taula rodona sobre la transgressió de gènere i la transsexualitat.
.
Tchindas // Pablo García Pérez de Lara i Marc Serena, Catalunya-Cap Verd, 2015 – Durada: 94 min – Intèrprets: Tchinda Andrade, Edinha Pitanga, Elvis Tolentino
Idioma: VO crioll capverdià amb subtítols
Aportació: 5 euros. Socis Cineclub Vic: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic
Cineclub Vic

 

El documental “Tchindas” al Cineclub Vic – Dia visibilitat Trans