Els Tallers Drag King sorgeixen i es desenvolupen a partir dels anys 70 en el si del moviment feminista com una proposta laboratori per a dones per explorar i desxifrar els codis de la masculinitat, experimentar amb el poder, i qüestionar socialment allò establert pel sistema sexe-gènere.

Són tallers en què es tracta de performar la masculinitat: cada dona performarà un King , un personatge creat a partir d’allò que coneix de la masculinitat i també a partir de trets de la pròpia personalitat.

L’impartirà l’entitat Fil a l’agulla que, després d’haver experimentat i estudiat diferents formes de conduir i viure aquest procés, han vist en aquests tallers una força grandíssima pel treball en la presa de consciència individual i col·lectiva sobre el sistema sexe-gènere i les seves conseqüències. Però també han descobert moltes coses més: el trànsit cap al King brinda a les participants la oportunitat d’accedir a noves parts de sí mateixes; en el King hi trobem sovint poder, decisió, autonomia, independència, però també hi descobrim homofòbia i transfòbia internalitzada, masclisme, ràbia, despotisme, capacitat de fer mal.

La construcció de les identitats de gènere rígides dificulta el procés d’individuació de les persones, i els tallers Drag King poden contribuir justament a ampliar la nostra identitat individual, a accedir a parts de nosaltres que encara no coneixem i ajudar-nos a ser més lliures. També és una bona manera de contribuir a trencar estereotips i a reflexionar des de la vivència, fugint del discurs teòric.

Es crearà l’espai i les condicions necessàries perquè es doni aquest ritual de transformació, i alhora acompanyar el procés de descoberta i presa de consciència de les persones que hi participen.

.

L’activitat s’emmarca en el 17 de maig, Dia Internacional contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Organitza: Oficina del VicDones-SIAD Osona (Ajuntament de Vic i Consell COmarcal d’Osona), Ajuntament de Manlleu, Ajuntament de Torelló i Manocmunitat la Plana.

Dia: 23, 24 i 25 de maig

Hora: de les 16 a 20h

Lloc: Centre Cívic Can Pau Raba (Carrer Raval Cortines, 24 de Vic)

Inscripcions: http://www.vic.cat/ccvic – vicdones-siadosona@vic.cat o al 93.702.72.84 (Taller gratuït – Places limitades)

Taller Drag King

Taller DragKing – Osona

A càrrec de Quico Sallés, periodista.

Data inici: 23 maig 2018

Data fi: 25 maig 2018

Lloc: Auditori de la Fundació Antiga Caixa de Manlleu - Rambla de l'Hospital,11 - Vic

Horari: A les 8 del vespre

Organitzador: Fòrum de Debats

Preu: Entrada lliure